Hydrofoorpomp blijft draaien

De hele installatie geeft geen alarm. Initieel dacht ik aan lucht in de leiding maar als ik de pomp tracht op te. U heeft een hydrofoorpomp ge├»nstalleerd die niet automatisch. Zopas een andere waterpomp geplaatst, dab pomp met vat. Maar na het aansluiten ,druk opsteken en opgieten, blijft ze draaien. Hydrofoor continue of niet laten draaien? Waterpomp blijft draaien – geplaatst in De rokende soldeerbout: Bij mijn dochter staat in de garage een pomp die het water uit de regenput. Mijn Dab hydrofoorpomp pompt nog maar ,niet meer dan 2kg.

Als uw regenwaterpomp niet meer werkt is dit 80% kans dat er lucht in de zuigleiding zit. Als je op de reset druk, zou de pomp terug moeten draaien. En uw pomp blijft draaien en blijft zichzelf dus koelen. Ik heb geen lekkage,maar met de kraan dicht blijft de pomp wel draaien. Zit er soms een terugslagklep in die kan blijven hangen.

Ik ben nu opzoek gegaan naar de aanzuig darm van de pomp en die loopt. Als de pomp draait, wordt deze dan warm of is deze zo heet dat je je hand. Alles werkt goed, maar als ik nu alle waterkranan dicht doe, blijft de schoonwaterpomp gewoon doordraaien. Eerst dacht ik dat de boiler gevult. Je moet de pomp afzetten, ergens een kraan opendraaien zodat al het.

Het is de bedoeling dat de pomp enkel draait. Wat is er mis als een waterpomp blijft draaien maar geen water oppompt en de drukmeter op nul blijft staan? Let er bij het aansluiten van uw waterpomp steeds op dat de aanzuig leiding. Dan weer klik van de thermosmart pomp gaat weer draaien. De pomp van mijn Pelgrim blijft draaien, maar ook na 10 min tapt het.

Als de afvoerpomp blijft draaien heeft de machine een lekkage. Na inbouw valt me op dat de pomp heel lang (soms richting een minuut) door blijft draaien na het aftappen van water.