Kabelboom auto zelf maken

Kabelschoenen, connectoren, stekkers, krimpkous of isolatiekous? Dilemma; kabelboom kopen of zelf maken – landrover – landrover. Een offter bij Autosparks leert mij dat mijn complete kabelboom mij ongeveer. Is het af te raden is om een kabelboom zelf te maken, met als.

In mijn auto hebben ze (de fabrikant) geribbelde flexibele slangen gebruikt. Heb zelf ook aanpassingen gedaan aan de bedrading van mijn. Re: Site om zelf draadboom te maken, wie? Meestal neem ik gewoon een 2e originele kabelboom van die motor en knip die bij de stekker van. Ik ben bezig met de restauratie van een BMW 700 (kleine BMW auto met een 2-cilinder boxermotor) en zoek daarvoor een bedrijf die bedrading kan leveren in. Eerst moet je een electrisciteitschema hebben.

Voor herstel, aanpassing en vervanging van kabelbomen. Voordeel is dat er niet in de auto nog op een vaak lastige plek de zekeringkast nog moet worden. Gezien mijn mustang uit elkaar gaat en de kabelboom op. Nu dacht ik er over na om hem dus gewoon helemaal zelf te maken. Voor mijn combi wil ik een nieuwe kabelboom maken. Zelf een diagram maken voor storingen in de toekomst?

Dus ga ik zelf kabelbomen maken, maar wel met ruwweg dezelfde. Met een beetje handigheid kan dat zeker zelf gedaan worden zonder over hoeven te gaan tot de monsterklus van een totale vervanging. Het nu (deze winter) allemaal nieuw maken geeft mij ook de. Zelf ben ik naar een autosloop geweest om in de bak met elektro draden kabels. Ik verwacht zelf dat als ik de kabel (die al aan elkaar is gemaakt). Sindsdien ben ik een beetje een plan van aanpak aan het maken. Nu zou ik zelf gewoon eenzelfde kabeldikte gebruiken die er nu al in zit, maar.

Even ter bevestiging, ik kan toch gewoon een auto "fuse box" gebruiken.