Kleppen tikken bij koude motor

Hallo allemaal, ben nieuw op dit forum. Normaal gesproken hoor je de kleppen bijna of helemaal niet tikken. Bij de testrit merkten we dat er een tikkend geluid uit de motor kwam. Het is juist andersom, men gebruikt dunnere olie dan gebruikelijk om het tikken tegen te gaan.

Wat jij zegt, dat is zeker het geval bij een koude motor. Ik heb daar een beetje last van, vooral met hogere toerentallen en bij koude motor. Tikkende motor Toyota Aygo, kantelende zuigers? Je kunt wel wat dunnere olie gebruiken om het tikken te verminderen maar volgens mij zijn ze echt aan vervanging. Wie kan mij helpen , als het koud is tikken mijn kleppen in het begin. De kleprubbers zijn vervangen , motor heeft maximum compressie. Eventjes het forum doorzocht maar niet echt iets bruikbaar gevonden. Titel spreekt voor zich: Bij koude start tikken mijn klepp.

De laatste tijd met dit koude weer is mij opgevallen dat mijn kleppen van mijn auto tikken bij koude motor. Titanium X "tikt" mijn motor en zou ik nieuwe klepstoters. Problemen en Oplossingen – kleppen tikken bij koude motor. Als het tikken alleen bij een koude motor te horen is (en dus verdwijnt als ie een beetje op temp komt), is het volgens mij volkomen normaal!

Kleppen tikken bij koude motor

Mijn motor tikt wanneer hij koud is:. Stationair draaiend gaat er regelmatig een klepstoter tikken, is dit te. Ik zou persoonlijk eerst een flush middel gebruiken om de motor en kleppen te reinigen, de olie.

Als de motor koud is, tikt het bij mij een minuut ofzo. Koud echter, loopt die rauw en tikt van tijd tot tijd minimaal één klep. Ik heb bij de vorige oliebeurt om die reden 5W30 olie gebruikt, maar dat. Sinds enige tijd hoor ik een klep tikken wanneer ik gas geef bij koude motor.