Koelsysteem reinigen met soda

Opgezocht en inderdaad; soda is zo basisch dat aluminium erin oplost. Je kunt het koelsysteem spoelen met soda of, zoals Mercedes. Graag wil ik binnenkort mijn koelsysteem eens reinigen. Het soda in de tablet tast het aluminium aan en waarschijnlijk ook wel. Het koelsysteem van mijn renovatie VS zit vol met een soort.

Spoelen met soda helpt ook, wel direct daarna met schoon water spoelen. Heb wel eens gelezen dat dat met soda kan. Aftappen, sodaoplossing er in, ff laten draaien (zonder thermostaat), aftappen, spoelen met water. Radiateur schoonmaken, (Hoe te doen?) ? Kun je een radiateur van auto ook schoon maken door er sodawater in te. Daarna hetzelfde gedaan met het hele koelsysteem.

Wie heeft ervaring met het reinigen van het koelsysteem? Ik wil mijn koelsysteem schoonmaken, de boel koelt niet lekker en ik vind. Ik dacht anders aan soda, kort circuitje zonder radiateur, en dan. Nu wil ik het koelsysteem reinigen omdat daar veel olie en andere troep in is gekomen toen het blokje in elkaar liep. Laten reinigen kan meestal ook wel, maar is vaak duurder dan een nieuwe.

Koelsysteem reinigen met soda

Voorwaarden voor een goede werking van het koelsysteem:. In de handleiding van mijn Lister JP3 staat dat het koelsysteem af en toe. Ik heb wel eens ergens gelezen over het gebruik van Soda, maar.

Ik wil altijd graag alles goed hebben en het koelsysteem is daar eentje van. Ik denk er aan nog eens met een flinke schep pure soda een uur te gaan rijden. Of met een Sun vaatwasser blokje, of vaatwasserreiniger met. Als je heftiger middelen gaat gebruiken, zoals Caustic Soda -bijvoorbeeld-. Nou zijn hier talloze methodes voor: azijn, soda, citroenzuur, etc. Koelsysteem vol blèren met water-soda oplossing en doorspoelen totdat. De warmtewisselaar liever niet kortsluiten en ook het koelsysteem nog niet spoelen.

Slang vervangen en motor gespoeld met huishoudsoda. Ik flush wel eens met soda in het water. Dit kan zoals gezegd ook problemen opleveren.