Koelsysteem spoelen auto

Mijn neef (automonteur) vertelde mij dat ze dat gebruikten (vaatwasmachinemiddel). Ik heb de "flush"-actie gedaan na een revisie van het totale koelsysteem. Daarna goed aftappen, eventueel nog doorspoelen met schoon water en weer.

Koelsysteem spoelen auto

Je kunt het koelsysteem spoelen met soda of, zoals Mercedes voorschrijft. Zeker omdat je niet dagelijks op de auto hoeft te vertrouwen. Voor het vervangen van nieuwe koelvloeistof, het plaatsen van een nieuwe waterpomp of montage van een nieuwe radiateur is het verstandig.

Ouwe gore koelvloeistof uit auto janken 3. Dan de soda(natriumcarbonaat(Na2CO3), voor de chemische onder ons, oplossen in warmwater, buiten de auto. Hoe kan ik zelf de radiateur van mijn auto doorspoelen? Alleen de radiateur spoelen heeft geen of weinig zin daar de vervuiling die verstopping. Graag wil ik binnenkort mijn koelsysteem eens reinigen. Heb wel eens gelezen dat dat met soda kan. Aftappen, sodaoplossing er in, ff laten draaien (zonder thermostaat), aftappen, spoelen met water. Koelen en spoelen van het koelsysteem – mijngrossier. Een juiste motortemperatuur staat garant voor optimale.

Koeling: koelsysteem spoelen Het warme weer van de achter ons liggende periode heeft heel wat klassiekereigenaren wat bezorgd doen. Het koelsysteem van mijn renovatie VS zit vol met een soort kalkaanslag. Spoelen met soda helpt ook, wel direct daarna met schoon water spoelen. Ik wil mijn koelsysteem schoonmaken, de boel koelt niet lekker en ik vind steeds bezinksel in afgetapte koelvloeistof. Antivries – Koelsysteem doorspoelen, antivries toevoegen. De autokachel kan inwendig worden schoongemaakt door beide slangen van de motor los te. Een koelsysteem van een us car heeft vaak 15 liter inhoud.

Verder zijn er speciale spoelmiddelen bij de automaterialen handel te. Wie heeft ervaring met het reinigen van het koelsysteem? Luister maar als het er in zit en je hebt er mee gereden de auto gaat dan op zijn.