Koelvloeistof lampje brandt bij starten

Stop en kijk of er nog voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Het acculampje brandt altijd even als je de motor start maar moet daarna vanzelf uitgaan. Als de motor koud is krijg ik een alarm dat het koelvloeistofpeil te laag is (3 piepen plus knipperend waarschuwingslampje van de koelvloeistof).

Koelvloeistof lampje brandt bij starten

De melding krijg ik dus alleen met een koude start.

Mijn vraag is , als ik s`morgens start gaat het koelvloeistof lampje branden en piept drie keer. Start ik daarna nog een keer dan is alles normaal. Wanneer ik de motor start dan wil nog weleens het lampje voor de koelvloeistof. Koelvloeistoflampje brand even na het starten, peil op max. Start je de motor dan gaan alle lampjes uit behalve die van de koelvloeistof.

Want de motorolie heeft een veel langere opwarmtijd dan de koelvloeistof. Lampje brandt rood – motor oververhit of niveau te laag. Goedendag mensen, Ik heb afgelopen week 2x meegemaakt dat binnen 30 sec. Hallo, Ik heb een probleem met mijn Audi TT bj.

Sinds enige tijd brandt bij het starten met koude motor regelmatig het. Als dit lampje brandt is het menens. Vul dan water bij en start de motor.

Koelvloeistof lampje brandt bij starten

Zelf start ik ook altijd gewoon direct, en wacht niet tot dit lampje blauw is. Controleer of het koelvloeistofreservoir voldoende is gevuld. Na het starten van de motor, brandt dit lampje standaard even.

Als ik mijn Captur start met koude motor brandt het lampje van de koelvlst. Wel even kijken of er nog genoeg koelvloeistof in zit, als ie zo heet. Dan koelvloeistof bijvullen (gewoon water in geval van nood). Houd er rekening mee dat zolang het lampje brandt er een kans bestaat dat de motor niet meer.

Toen ik met de auto een testrit ging maken en toen ik ze ging. Brandt het lampje rood, stop dan direct en bel meteen de hulpdienst.