Koelvloeistof lekt weg

Als de koelvloeistof doorlekt naar de olie kanalen is dit herkenbaar aan de witte. Ik heb ergens een klein lek, waardoor mijn auto koelvloeistof lekt. Vloeistof kan weglekken door bijvoorbeeld een lekke koppakking, maar.

Koelvloeistof lekt weg

Verlies koelvloeistof maar kan geen lekkage vinden? Ook kan het zijn dat er witte rook uit je uitlaat komt als je fors in de toeren doortrekt met wegrijden.

Nu was afgelopen vrijdag mijn koelvloeistof op, ik direct bijgevuld. De koelvloeistof in mijn auto loopt heel langzaam eruit. Anders lekt de vloeistof gewoon eruit en kun je het bij wijze van op straat. Als er met druk op dat ding niks lekt?

Blijkbaar lekt ie dus ergens koelvloeistof, maar waar? Op zich maar ik me niet heel erg problemen, immers gutst de koelvloeistof niet weg. Een essentieel onderdeel van de motor is het koelsysteem. Een van de eigenschappen van vloeistof is koelen. Nu moet ik regelmatig een beetje koelvloeistof bijvullen. Ik dacht daardoor aan een kapotte koppakking, maar ik vind het wel vreemd dat ik sedert het vervangen. Heb ik net gekeken ligt er weer wat koelvloeistof onder de auto nu.

Koelvloeistof lekt weg

Herinner me ff de laatse restjes ijs van de ruit met de ruitenwissers weg te spoelen. Of de motor en daarmee ook de koelvloeistof op de juiste temperatuur zijn, dat kun je. En enige wat kan natuurlijk is dat er koelvloeistof weglekt op een warm voorwerp (uitlaat) waardoor de lekkende koevloeistof meteen verdampt, maar dit moet je. Waarom gaat een waterpomp vroegtijdig lekken? Koelvloeistof houdt niet alleen de motor koel, het smeert ook de inwendige.

Onder mijn Yanmar motor tref ik regelmatig wat weggelekte koelvloeistof aan.