Koelvloeistof loopt snel leeg

Nu was afgelopen vrijdag mijn koelvloeistof op, ik direct bijgevuld. Vandaar dat mijn reservoir elke keer zo snel leeg is, het loopt er letterlijk. Als de koelvloeistof doorlekt naar een of meer.

Koelvloeistof loopt snel leeg

Hebben jullie misschien een idee hoe het kan dat het koelvloeistof ineens op is?

Dit probleem moet je snel aanpakken. De koelvloeistof in mijn auto loopt heel langzaam eruit. Toen ik de auto kocht heb ik een ANWB. Onder de auto is geen plasje te zie en de motorolie is schoon. Een paar weken geleden zag ik dat expansietankje waarin koelvloeistof zit helemaal leeg was.

Condens water waardoor koelvloeistof wegloopt? Of de motor en daarmee ook de koelvloeistof op de juiste temperatuur zijn, dat kun. Ook wanneer het koelvloeistofniveau al snel weer te laag is, dan is er een. Als hij zo snel koelvloeistof in de motor krijg (koppakking) dan zou je dat. Het verbruik is er wel maar loopt echt heel langzaam leeg. Het is toch niet normaal dat de koelvloeistofniveau zo snel daalt? Vanaf het reservoir loopt een dunne slang naar je blok toe.

Koelvloeistofpijl uit het vat zakt heel snel, ik ben er al mee naar de. De volgende morgen voor wegrijden is opeens de boel compleet leeg. Moet om de paar dagen koelvloeistof bij vullen. Begrijpt iemand mijn probleem hoop snel wat van jullie te horen. Ik heb ook al langer het probleem met lekkage van koelvloeistof. Ik kom niet zo vaak onder de motorkap, maar vandaag wilde ik mijn olie peilen en zag dat het tankje van het koelvloeistof leeg was.

Nu kijk ik gisteravond weer, en het potje is al weer bijna leeg, had maar 200. Al snel konden we de lekkage vinden. Na het navullen van de koelvloeistof en de motor warm gedraaid was, bleef de radiateur koud aanvoelen. Je merkt dit aan de dikke slang die tussen de thermostaat en de radiateur loopt.