Koelvloeistof verlies zonder lekkage

Koelvloeistof lekkage traceren – opsporen en verhelpen:. Als men spreekt over inwendig koelvloeistof verlies van de motor is de oorzaak al snel een lekke. Hij kan ergens lekken zonder dat je het doorhebt, denk hierbij eens bij je kachel.

Koelvloeistof verlies zonder lekkage

Maar de koelvloeistof kan door de zelfde lekkage zich ook gaan vermengen. De koelvloeistof in mijn auto loopt heel langzaam eruit.

Niet dagelijks ofzo, maar ik check het af en toe en dan is idd het peil gedaald. De ANWB kon geen lekkage ontdekken en heeft de vloeistof.

Koelvloeistof verlies zonder lekkage

Een tip die ik hier op het forum las over een 206 diesel met koelvloeistof verlies. Helaas is het mij opgevallen dat deze auto erg veel koelvloeistof. Geen plas hoeft niet zo veel te zeggen, vloeistof verlies je doorgaans vooral onder druk. ANWB Experts – Auto – Regelmatig moet ik mijn koelvloeistof bijvullen. Bij verlies van koelvloeistof werd mij verteld dat dat mogelijk een kapotte. Het koelvloeistofniveau controleren en het koelsysteem checken op lekkage.

We kennen een interne koelvloeistoflekkage, hierbij kan er door een lekkende koppakking of gescheurde cilinderkop koelvloeistof in de verbrandingsruimte. Buiten zie ik geen stoom, plasjes etc etc maar op de. Vanaf het begin verbruikt of verliest de auto koelvloeistof.

Koelvloeistof verlies zonder lekkage

Systeem is afgeperst zonder resultaat. Te lang doorrijden zonder KV en je draait je motor in de soep! Dit heeft toch niks te maken met de lekkage van de koelvloeistof?

Met het verlies wat jij hebt moet dat binnen 20 minuten duidelijk zijn. Andere mogelijkheid: lekkage in je warmtewisselaar van de verwarming. Laatst ging het lampje aan van mijn koelvloeistof , dus dit heb ik altijd bij en er. Heb al een paar keer als ik de koelvloeistof controleer, dat hij op het minimum staat na een tijdje of lager zelfs, ik weet niet exact hoeveel hij. Dan ga je gauw denken aan een lekke koppakking.

Heb ook wel begrepen dat men de achterkant van de auto wat omhoog zet en dan zonder deze druk. Maar je zal toch ergens lekkage moeten gaan ontdekken. Ik heb heel veel pakkingen gedaan zonder vlakken , wel even goed schoon en een rei. Flink verlies van koelvloeistof zonder kokende motor.