Koppeling maakt schurend geluid bij intrappen

Beste lezer, sinds enige tijd maakt mijn koppeling een vreemd geluid. Als ik de koppeling intrap, dan maakt deze (of een ander onderdeel), een. Met name duidelijk hoorbaar als ik de koppeling half heb ingetrapt.

Koppeling maakt schurend geluid bij intrappen

Beetje een schrapend,schurend lager of zoiets.

Immers , als je de koppeling intrapt staat de bak stil. Bovendien , als je de koppeling in trapt belast je juist het druklager , en topicstarter geeft aan dat het geluid dan juist weg is. Sinds vandaag heb ik gemerkt dat mijn koppeling een raar geluidje.

Koppeling maakt schurend geluid bij intrappen

Geluid is alleen te horen als ik de koppeling intrapt. Of mijn motor maakt gewoon meer herrie en hoor ik het geluid niet meer. Sinds korte tijd maakt de koppeling een zuigend geluid wanneer ik deze in trap.

Als je nl je koppeling niet intrapt doet je druklager ook niets. Ik herken het ook, een licht schurend geluid bij mij. Het is ook alleen maar op het moment dat ik de koppeling intrap en de bak. Je hoort tijdens het koppelen (koppeling omhoog en gas bijgeven) een een bepaald. Een falend druklager hoor(en voel) je vaak ook bij het intrappen. Het geluid is spontaan ontstaan bij het intrappen van mijn koppeling voor het stoplicht hiervoor heb ik nooit problemen of rare geluide gehad. Als ik mijn koppelingspedaal intrap dan komt er bij de koppeling een. Als je dan de koppeling snel intrapt en het geluid NIET direkt stopt maar een.

Nu maakt deze een ratelend geluid wanneer ik de koppeling loslaat, het. In de neutraal met koppeling los : schurend geluid met lichte zoem. Wanneer ik het pedaal intrap voel je op het einde dat hij een beetje. In de 1e, 2e en 3e versnelling hoor ik een schurend geluid wat lijkt als metaal op.

Maakt het nog verschil of je de koppeling intrapt of niet?