Koppeling verbrand rook

Zou het door mijn weinig ervaring zijn dat de koppeling kapot is. Motor & aandrijving: Koppeling en vliegwiel. Zondag kreeg ik plotseling een zwarte, stinkende rookwolk IN mijn auto. Werkt de koppeling nu normaal dan,als tie verbrand is dan werkt tie ook.

Dikke witte rook komt onder de motorkap vandaan en de auto vult zich met de verstikkende chemische lucht van verbrande koppeling. De motor zou dan heel veel toeren gaan maken en uiteindelijk zal de motor dan kapot gaan, waarschijnlijk roken dus. Ik weet niet wat er met de koppeling. Toen ik uitstapte rook ik een wat verbrande lucht, iemand die even.

Door het slippen hierbij rook ik een brandlucht vanuit de motorruimte. Betekent dit nu dat mijn koppelingsplaten verbrand zijn of hoe kan ik dit. Afgelopen zomer zijn de koppelingsplaten van mijn nieuwe Renault Espace. Laat uw koppeling vervangen bij Carrec Technocenter. Men spreekt dan van een verbrande koppeling of dat de koppelingsplaten zijn verbrand. Zou dat misschien kunnen zijn dat de koppeling platen bijna zijn versleten.

De oorzaak dat ik verbrand rubber rook was dat de motor wel. Na een goed uur rook ik ineens een vreemde brandende geur, ik heb de auto toen aan de kant.

Koppeling verbrand rook

Testjes met de koppeling zijn positief en negatief verlopen. Door de garage is toen nadrukkelijk gezegd dat het niet aan. Vermoedelijk is je koppeling even erg heet geworden. Ik had een vraagje ivm de koppeling van mijn audi. Een koppelingsplaat is nog niet verbrand als hij iets wit rookt, verre van dat zelfs. Mushroom er niet bij dus het kan niet zijn.

Ik neem aan dat dit met de koppeling te maken heeft ofzo!