Koppelingspedaal kraakt bij loslaten

Bij mij piept er niks in ieder geval. Puur kraken van bij het opkomen van het koppelingspedaal. Hey Lupo-ers, 2 Vraagjes, Mijn koppelingspedaal kraakt bij het intrappen ervan zowel loslaten ervan. Vlak voor ik hem helemaal beneden had, kraakte ie. Koppeling zit zeer hoog, hij kraakt ook wel wat als je hem een héél klein beetje. Pas geleden heb ik een proefrit gemaakt in een Yaris occasion en ik merkte dat de koppeling wat ging kraken bij het intrappen en loslaten. Hallo mijn koppelingspedaal piept en kraakt bij intrappen en loslaten. Als ik hem in achteruit wil zetten, dan kraakt hem al.

Langzaam het koppelingspedaal loslaten. Bij het intrappen van de koppeling hoor ik een kraak, het lijkt echt vanaf het pedaal te komen. Kraakt het piept het de oplossing is WD40 :lol:. Als ik de koppeling intrap, dan kraakt het en het gaat erg stroef. Nu hoor ik de koppelingspedaal kraken (laatste stukje bij intrappen)De VW. Problemen met de koppeling van je auto? Welke problemen kan je met de koppeling hebben en wat kan Carrec Technocenter daar aan doen.

Vaak als ik lange einden heb gereden, vervolgens even een tijdje stil sta en weer weg wil rijden, laat je de koppeling opkomen en dan hoor ik. De koppeling slipt namelijk niet en ik dacht dat zoiets het belangrijkste kenmerk. Gisteren, na een rit van +- 80km op cruisecontrol, druk ik mijn koppelingspedaal in om in lagere versnelling te schakelen. Bij veroudering kan de kabel zwaar gaan, of kan gaan kraken. Als je de koppeling op laat komen, je geeft gas, de motor stijgt in toeren maar je. Als de koppelingsplaat versleten is zal je een slippend geluid horen. Had je eerder ook wel eens dat de auto "bokt" bij het wegrijden of koppeling loslaten na overschakelen?

Bij het loslaten van de koppeling en de gas intrappen hoor ik ook een tik. Dus pas als je bijna het pedaal loslaat grijpt de koppeling aan? Het is een kreunend geluid bij het loslaten van de koppeling. Ik zou toch eerst naar de V-snaar kijken, doordat je koppeling intrapt (+gas loslaat) krijg je. Misschien ophanging van de uitlaat ofzo die losgelaten heeft?

Bij kraakt krakt hij alleen als je de pedaal beweegt.