Krakend geluid bij opkomen koppeling

Je hoort tijdens het koppelen (koppeling omhoog en gas bijgeven) een een bepaald punt een duidelijk waarneembaar geluid. Het is vooral merkbaar als ik dan de koppeling langzaam laat opkomen, dan voel je. Ik heb het hier over een hard, krakend geluid bij het in lage toeren. Licht, fluitend geluid koppelen met koude motor GEVONDEN. Waaraan merk je dat je koppelingsplaten zijn versleten? Sedert een paar dagen kraakt mijn koppelingspedaal bij het. Heb ik ook gehad, is het scharnier van de koppeling, gekend probleem.

Het is dus ook bij traag opkomen van de koppelingspedaal dat dit. Onze Opel produceert een krakend geluid, wat in de buurt van de. Meestal krijg ik het geluid met het opkomen van de koppeling en als ik. Hele koppeling vervangen of alleen specifieke onderdelen? De koppeling zelf grijpt goed in, trilt niet bij opkomen en draait niet door bij het.

Ander geluid is bij aanzetten van de airco: een brommend geluid dat terugloopt bij. Het schakelen gaat soepel en zonder krakende geluiden. Een daarvan was een krakende of stroef lopende koppeling. Als ik de koppeling heel voorzichtig laat opkomen hoor ik het geluid niet. Krakend geluid bij aandrijving (niet aandrijfas). Ook bij het heel snel laten opkomen van de koppeling is het hoorbaar op lage snelheden.

Zoals eerder hier opgemerkt hoor je het geluid bij het opkomen van de. Bij het opkomen van de koppeling een gekras en gepiep van jewelste. Doe je dit niet dan krijg je een krakend geluid te.