Kramp in bovenbeen

Spierkramp, zeker in het bovenbeen, kan een zeer pijnlijke ervaring zijn. Niet alleen zijn ongewenste en onprettige. Als kramp in je bovenbeen, kuit, voet of tenen je overvalt tijdens het slapen, dan kun je de spanningsreflex doorbreken door masseren, wrijven.

Kramp in bovenbeen

Bij kramp trekken je spieren onwillekeurig krachtig samen en dit doet pijn. Kramp kan overal ontstaan en het kan verschillende oorzaken hebben. Ik heb regelmatig krampen in mijn bovenbeen zowel de voor als achterkant en mijn voeten. Een gevoel wat je herkent uit duizenden – kramp in benen!

Kramp in bovenbenen of kramp in onderbeen doet vreselijk pijn en het enige wat helpt is de spier zo. Maar een half jaar geleden zat ik gewoon rustig op de bank toen ik ineens een ontzettend pijnlijke kramp in mijn bovenbeen kreeg. Kramp komt vooral voor in je voeten en benen, bijvoorbeeld kramp in je kuit of in je bovenbeen. Je kunt ook kramp krijgen in je buik, armen of handen of in elke.

Het was eerst vooral kramp in mijn kuit, maar tegenwoordig heb ik vaak kramp in mijn bovenbeen, en soms in mijn voet. Bij kramp aan de voorkant van het bovenbeen (quadriceps), hou je vast aan een stoel om jezelf te stabiliseren en trek je voet terug naar je bil. Pijn in je bovenbeen kan door verschillende oorzaken ontstaan. In de meeste gevallen zal de aard en mate van de pijn bepalend zijn voor de keuze of je een. Kramp schiet meestal in je spieren tijdens of na een sportinspanning. Hoe ontstaat kramp, wat doe je ertegen en kun je het voorkomen? Sinds een tijd heb ik pijn in allebei mijn bovenbenen aan de achterkant. Het lijkt op spierpijn, maar het gaat niet over.

Het is inderdaad geen gewone kramp van “duw je tenen eens naar achteren” grrrrr. Enkels, schenen en zelfs bovenbenen (met name achter). Volgens één theorie treedt kramp op wanneer een. Dit merk je aan een stekende pijn en kramp in de benen. De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of de bilspieren.

De pijn in het bovenbeen kan zich op veel verschillende plaatsen voordoen. Aan de voorkant van het bovenbeen vinden we de m.