Krom fietswiel herstellen

Enige tijd geleden heb ik een ongelukje gehad waardoor mijn voorwiel aanzienlijk krom was. Mijn fietsenmaker vertelde dat repareren niet. Een slag rij je zo en het is makkelijk te herstellen. Ik leg mn fiets op de grond en ga er op stampen. Als het mislukt: hij was toch al krom.

Volgens mij is het mogelijk om met behulp van het aanspannen van spaken op de juiste plekken een spaak eruit te halen, maar hoe moet dat? Lijkt me niet makkelijk, zeker niet bij een achterwiel. Nu heb ik het wiel en de binnenband eens geïnspecteerd en constateer het. Hoe herken ik een kwalitatief goede fiets? Geüpload door Jochem VisserBand verwisselen van je racefiets – Duration: 4:20.

Altijd al willen weten hoe je een taart bekleedt, hoe je een band plakt of waarom bananen krom zijn? In de korte clips van de NTR vind je het antwoord op deze. Kleine slagen zijn vaak goed recht te krijgen maar als het wiel echt heel krom is gaat dat soms niet meer. Inhoud: spaak wisselen, velg vervangen, wiel richten, vanaf nul beginnen. De spaak wordt wel krom, maar zeker in het midden kan hij daar wel tegen, en je. Nou ga ik kijken of er nog een stuk slag in dat wiel zit.

En om te zien waar deze slag precies zit. Na thuiskomst van fietsvakantie bemerkte ik bij het ineenzetten van mijn. Als de velg al van zich zelf krom is zal dit maar beperkt lukken, want. Een wiel spaken is een lastige, maar leuke, klus waarvoor enige ervaring vereist is en dit al bijna hobby moet zijn.

Tips om je studentenfiets of stationsfiets op te knappen. Studenten- of stationsfietsen zijn meestal in een erg slechte staat. Dit komt doordat er over het algemeen. Een standaard fiets is meestal niet goed genoeg voor een probleemloze.

Maar is niet alleen de demper krom ? Nu zou volgens hem alleen nog het fuseestuk (wielnaaf) krom.