Motor reinigen met atf olie

Het helpt de motor iets te reinigen, maar is natuurlijk geen. Nu wil ik een inwendige motorreiniger gaan gebruiken voordat ik ga olieverversen. Daarna vul je de motor af met de juiste olie , en voor motoren met hydr. ATF erin mikken en flushen, werkt net zo goed.

Is deze motor nog sludge vrij te maken ? Beste mede forumleden, Ik ga binnenkort olie verversen, en ik dacht. ATF olie toevoegen en er een 200 km mee. Onlangs werd mij geadviseerd om ongeveer 125 cm3 ATF bij de motorolie te doen om de tikkende hydraulische stoters stil te krijgen. De motor spoelen, kans dat de olieresten tussen de zuigerveren uit gaat. Forté Motor Flush wordt toegepast om de motor van binnen te reinigen. Vroeger hadden ze nog geen flush enzo deden ze het met atf olie krijg je. ATF transmissie olie toe te voegen aan de normale olie en hier. Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met het spoelen van een V8 met atf olie om deze goed te reinigen alvorens olie te verversen ? ATF door je motor olie is precies hetzelfde als engine flush).

Ik heb ook ergens op een forum gelezen dat ze atf olie vlak voor een buurt bij de motor olie deden of bij de brandstof als reinigingsmiddel. Hoeveel olie moet er op en hoe lang moet ik rijden met de atf erin? Een van de hydraulische klepstoters blijft soms hangen. Het is een auto die een aantal jaren heeft gestaan. Ze zeggen dat dit de veiligste en de klassieke manier is om je motorblok te flushen van binnenuit.

Vraagje, ik wil mijn blok eens goed reinigen van binnen. De moderne olie heeft genoeg additieven die het blok reinigen, dat zeker. Ik vul deze motoren met Atf, en laat ze onder lage tot gemiddelde belasting goed. Zijn advies was: Olie verversen met kwaliteitolie en een klepreiniger.

OP het forum wordt gesproken over het toevoegen van een liter ATF, wat is ATF? Bij het olie bijvullen is het mij opgevallen dat er veel dikke zwarte troep aan mijn nokkenas kleeft. Of zal ik het motorblok intern moeten reinigen of iets dergelijks? Of, zoals sommigen hier doen, een halve liter ATF.

Het olieverbruik is dus te wijden aan de olieschraapveren.