Motor spoelen met diesel

Mijn vader vertelde me dat je het motorblok mooi schoon kunt krijgen door hem te "spoelen" met diesel. Motor starten na jaren stilstand – Pagina 2 – Scheepspraet. Ik heb toen ik een Golf II diesel had in het begin ook veel last gehad.

Motor spoelen met diesel

Ik lees nu wel dingen over motor flushen enz, maar is dat wel ok voor ons oude bolides ? Ik zou eerder diesel of petroleum gebruiken en de motor niet laten. En als het een diesel is zou ik je carterventilatie vervangen.

Reduceert de roetbelasting van roetfilters bij dieselmotoren.

Motor spoelen met diesel

Flushing Oil kan tijdelijk als spoelolie gebruikt worden, in inwendig vervuilde benzine- en dieselmotoren. Als je de motor wilt doorspoelen zou je diesel kunnen gebruiken, zelf zou ik de wanden schoon maken zoals al aangegeven en de olie het. Ik kreeg van de plaatselijke garage het advies de motor door te spoelen met diesel: na het aftappen vd olie vullen met een paar lieter diesel en. De motor in mijn audi tikt een beetje. Ze laten de motor er zelfs even op lopen voor een halve minuut. Maar ik heb maar één olie bak; voor.

Vul het infuus met de inhoud van de Diesel Flush (500 ml). Sluit het infuus aan op de brandstoftoevoer en de brandstof terugvoer en laat de motor hierop. Eurol Engine Flush is een additief ontwikkeld voor het reinigen van zwaar vervuilde motoren, wat de levensduur van een motor verlengt.

Motor spoelen met diesel

How to flush the engine with diesel fuel. Naast de bekende JLM Diesel Fuel System Cleaner is er ook een extra.

De vraag is dus of voor het verversen een keer spoelen en aftappen goed of zelfs beter zou zijn. Dealer melde dat een motor revisie noodzakelijk was. Het spoelen van de motor neemt enkel 10 minuten in beslag. Geschikt voor alle benzine-, diesel- en autogasmotoren. In diesel en benzine motoren is heftige vervuiling, in het luchtinlaat gedeelte van de motor, helaas een gewone zaak.

Bardahl Motorreiniger is een motor flush en maakt vastzittende zuigerveren, kleppen, klepstoters en kleplichters los en verbetert het vermogensverlies.