Nokkenas kapot oorzaak

Van alle onderzochte nokkenassen voldeed meer dan 99. Of ligt de distributieketting er ook af? Hoeveel kilometer heeft het blok gelopen? Als een distributieriem of distributieketting knapt, breekt of verspringt zal de timing tussen krukas (zuigers) en nokkenassen (kleppen) niet meer aanwezig zijn. Ik vraag me af of versleten nokkenas lawaai maakt eigenlijk. Als dit zo is dan is de distributieriem de oorzaak of ben ik fout? In december 09 is mijn distributie riem gebroken en mijn nokkenas.

Dit geluid wordt veroorzaakt door een versleten nokkenas, een probleem wat vaker voorkomt bij dit type motorblok. De oorzaak hiervan is nog niet helemaal. Ik zou de oorzaak zoeken in het max toerental, de oliekwaliteit, en hoe de auto warm gereden. Niet zomaar andere nokkenassen+slepers inbouwen, eerst oorzaak. Hij rijdt nog praktisch als nieuw, alleen laatst zag ik dat de nokkenas wat versleten is: sommige randjes zijn scherp geworden en ik vermoed. Je kijkt op het pasvlak waar de kleppendekselpakking zit (buitenom, langs rand van kop) en je ziet de nokkenassen.

Nu lees uit verschillende bronnen dat een niet geheel correct gelegde distributieriem de oorzaak. Verders kan er van alles kapot net als bij andere motoren, bij de jappen ben je eerder. Je zult dus ook de nokkenas moeten vervangen.

Nokkenas kapot oorzaak

Vandaag vernam ik dat er een melding in de auto staat van de nokkenssensor. Ik had al eens gezien dat de eerste er nog in zit, het oude.

Dan krijg je door de trillingen metaalmoeheid. En als je een nokkenasprobleem hebt zoek je de oorzaak ook niet direkt. Ik weet niet of vast te stellen is wat oorzaak en wat gevolg is. Antwoord: Bij mijn Captiva ook de nokkenas moeten vervangen, oorzaak waarschijnlijk verkeerde.