Olie lampje brand soms

Een te lage oliedruk wordt vaak opgemerkt doordat het olielampje brand of knippert. Sinds een paar dagen brandt mijn olielampje soms. Ik denk zelf aan de oliedrukschakelaar. Genoeg olie en toch een lampje, dan is er vaak iets aan de hand bij het.

ANWB – Er brandt een lampje: Stoppen of doorrijden? Dit kan ernstige schade aan uw motor opleveren, want de olie moet zorgen dat uw. Sinds vanmorgen brand mijn olielampje bij stationair toerental, zodra de motor wat meer toeren maakt gaat het weer uit. Nu is mijn vraag heeft dit te maken met het olielampje dat knippert als ik. Motor & aandrijving: oliedruk lampje maar olie op peil. Elektronica & Diagnose: geen toerenteller rode olie. Het olie lampje geeft een gebrek aan voldoende oliedruk aan.

Die avond nog ging mijn olie lampje knipperen en piepen. Gebeurd overigens niet altijd, en opmerkelijk is dat het lampje soms ook maar 1. Auto stottert, olielampje brandt maar oliepeil is goed. Vanavond mijn zoon naar de voetbaltraining gebracht en ineens valt het mij op dat als ik een scherpe bocht neem het olielampje gaat branden. Wanneer de motor warm gereden is (R 100 RT uit 89), brandt het olielampje bij stationair. En het is niet het generator-lampje, want soms branden ze alle twee. Na mn grote beurt incl koppelings platen( laten doen) gaat steeds het lampje. Sinds vorige week brand mijn oliedruklampje zwakjes bij stationair toerental en bochten naar rechts.

Bij een bocht naar links blijft het lampje uit. ROOD lampje dat blijft branden met het symbool van een olievaatje, soms bijgestaan met. Rood olielampje betekend bij VW in ieder geval problemen met de oliedruk. Zodra ik weer gas geef gaat het lampje weer uit. Sinds gisteren brand het olielampje als je een bocht maakt. Ik dacht dat er dan iets te weinig olie in zou zitten.

Imitatiefilters willen soms ook al eens een oliedruklampje doen branden. Het begon dat het olielampje oranje begon te branden wanneer ik. Hij heeft het niet altijd en er is voldoende olie in.