Piepend geluid auto stopt bij remmen

Als ik op de rem sta, stopt het geluid. De garage heeft er naar gekeken en dachten dat het de V-snaar zou zijn. Wat is dat gepiep tijdens het autorijden? Wanneer deze oud en versleten is kan ie dat geluid gaan maken. Ik zal de volgende keer ook even voelen aan die rem. Had ik ook ,een zeer hoog piepend geluid. Op krikken van de auto is geen enkel probleem, ik doe dit maandelijks anders krijg ik.

Ook als ik mn rem aanraak stopt het piepen. Tevens remt de Jetta erg slecht vind ik. Dit kan extra trilling veroorzaken en daarmee het bekende piepende remgeluid. Ook kan bij wat verdere slijtage van het remblok het afgeschuinde deel. Hoe ontstaat remgeluid en wat kun je er tegen doen? Bestuurders van auto nemen verschillende geluiden waar en geven daar een eigen. Ik was tot voor kort heel tevreden dan deze auto : mooi schakelen.

Toch als ik dan even aan de rem kom (zelfs niet echt remmen) stopt het geluid meteen. Bij het intrappen van de rem stopt het per direct. Nou ben ik daarmee naar een autospeciaalzaak (4 Your Car in Ijsselstein). Of hier ook een piepend geluid bij hoort bij rechtuit rijden weet ik niet, maar. Als een plunjer te zwaar gaat of echt vast zit zal de remvoering aan die zijde ook veel meer versleten zijn. Kordaat, vertrouwd, bezorgd – het meest welkome geluid ter wereld. Het geluid van piepende remmen en Jacks gevloek gaan gepaard met de afschuwelijkste.

Opschuren van remblokken verhelpt het irritante geluid. Je stoppers vormen een van de belangrijkste onderdelen van je auto. De auto is prima, maar ik heb nu sinds kort weer een jankend geluid bij mijn wielen vandaan. Een ruk naar links dan stopt het direct.

Wat erbij kwam, was een schurend geluid dat uit de remmen lijkt te komen en in het begin zelfs een piepend geluid erbij.