Piepend geluid bij intrappen koppeling peugeot 307

Gisteren is de auto beginnen te piepen als ik de koppeling intrap. Piepend geluid bij stationairdraaien. Wat dat piep geluid betreft als je de koppeling in trap verandert het geluid?

Piepend geluid bij intrappen koppeling peugeot 307

Als het is bij intrappen van de koppeling zou het ook nog het druklager kunnen zijn.

En inderdaad: ineens maakt mijn auto een hoog, piepend geluid, soms. Als ik de koppeling intrap, dan maakt deze (of een ander onderdeel), een. Hallo, Vandaag is mijn koppeling gaan piepen.

Piepend geluid bij intrappen koppeling peugeot 307

Elke keer als ik de koppeling intrap komt er een ongelofelijk schel piepend geluid. Het probleem in inderdaad weg als ik de koppeling intrap. De koppeling slipt namelijk niet en ik dacht dat zoiets het belangrijkste. Welke problemen kan je met de koppeling hebben en wat kan Carrec Technocenter daar.

Open deze pagina voor een advies voor geluiden bij het intrappen van de koppeling. Telkens ik het koppelingspedaal indruk hoor ik iets piepen. Moeilijk te omschrijven geluid, maar het is niet piepend of iets dergelijks. Als je dan de koppeling snel intrapt en het geluid NIET direkt stopt maar een seconde. Dit geluid hoor je dan een paar keer achter elkaar.

Piepend geluid bij intrappen koppeling peugeot 307

Een versleten koppelingsdruklager kan worden opgemerkt doordat de koppeling piept of kraakt. Het is een veelgehoorde klacht van klanten: piepende remmen.

Hoe ontstaat remgeluid en wat kun je er tegen doen? Peugeot 306, Peugeot 307, Peugeot 308. Er zit een irritant jankend geluid in dat verdwijnt als je de koppeling intrapt. Mijn peugeot maakt sinds korte tijd herrie tijden het rijden naarmate ik harder ga.

En jawel, ook bij mijn C5 is de gehele koppelingsgroep vervangen. Gevraagd controle en nazicht remmen (piepend geluid).