Racefiets ombouwen naar trekkingfiets

Net wat ik zocht; een stoere bike met het comfort en voordelen van een racefiets. Bedoeling is om er een jaar mee te gaan rondfietsen in Azië, N-Z en Australië. Ik zou mijn MTB (Granville) willen ombouwen tot trekkingfiets.

Racefiets ombouwen naar trekkingfiets

De bevestiging van de voornaaf in de vork is voor alle gewone vakantiefietsen gelijk. Zo moeten moderne racefietsen het tegenwoordig met tien kransjes naast. Zij heeft een goede trekking fiets, maar ik heb enkel racers. Ik heb dat ombouwen snel opgegeven en een echte randoneur gekocht.

Ik denk dat je op een randonneur liever wat minder sportief zit dan op een racefiets. In dit dossier lees je hoe het moet. Ik heb zelf nooit serieus nagedacht over een ombouw als deze. Ik ben in het rijke bezit van drie fietsen: een vouwfiets, een stadsfiets en een trekkingfiets. De onderdelenkeuze bij de ombouw van mijn fiets;. Dit in tegenstelling tot racefietsen, die gebouwd zijn voor pure snelheid en. Hoe moet je de cassette van je racefiets of MTB vervangen?

Racefiets ombouwen naar trekkingfiets

Het ombouwen van je 26 inch mountainbike naar 27,5 inch wordt steeds vaker.

Maar kan ik mijn ATB nou ombouwen naar een hybride? Wil je zelf je fiets ombouwen met één van onze kits dan geven we je graag. De opzetspatborden werken voor geen meter had ik ondervonden als student. We hebben elektrische fietsen, mountainbikes, en racefietsen en nog veel meer.

Al bij al zijn er dus veel redenen waarom jouw gewone racefiets niet compatibel is met schijfremmen. Een cyclocrossfiets (of veldrijfiets) is toch een racefiets met dikke banden? Ja dat klopt, maar zo eenvoudig is het verschil nou ook.