Radiateur reinigen met soda

Motor met de kachelradiateur open op bedrijfstemperatuur laten komen. Nou zal soda bij kortstondig gebruik zoals even doorspoelen van blok en radiateur. Kun je een radiateur van auto ook schoon maken door er sodawater in te doen? Dat zou dus mischien ook een oplossing kunnen zijn, ik weet. Je kunt het koelsysteem spoelen met soda of, zoals Mercedes voorschrijft. Daarna moet je het koelsysteem weer onder de radiateur aftappen. Recent hebben we in Blesdijke de radiator van Lindtova vervangen. Het soda in de tablet tast het aluminium aan en waarschijnlijk ook wel.

Ik gooide af en toe een paar liter azijn in de radiateur van mn Benz, die had. Spoelen met soda helpt ook, wel direct daarna met schoon water. Ik dacht anders aan soda, kort circuitje zonder radiateur, en dan even. Wie heeft ervaring met het reinigen van het koelsysteem? Daarna tuinslang op de radiator of goed met water doorspoelen. Ik wil de radiateur van mijn 75 aan de buitenkant reinigen, tussen de aluminium.

In een bak met warm water en soda onder niveau leggen. Zeker weten doe ik het niet, maar het zou kunnen, dat soda de delen.

Radiateur reinigen met soda

Je kan gewoon een flesje koelsysteemreiniger in je radiateur bij de rest. Bij verstoppingen wordt het middelste gedeelte van de radiator vervangen door. Stukje tuinslang nu aan de uitgang van de kachelradiateur. Ik heb de koelslangen en radiateur los gehaald en als ik zie wat daar allemaal uitkwam. Dat met her Soda zou ik persoonlijk niet proberen.

Nu hoor ik hier en daar wel eens dat men een handvol soda in de kvs gooit en hier een tijdje mee rijdt en dat de kachelradiateur daarmee weer. Sinds de nieuwe ouwe motor er in zit, blijkt de helft van de kachelradiateur niet warm te worden. Het koelvloeistof zag ook diep bruin, dus roest.