Rem loopt aan auto

Vandaag hele stukken met mijn auto gereden, niks aan de hand. Als ik hard rijd, rem en het stuur. Ik denk dat een remblok tegen de schijf aanloopt. De warmte komt van wrijving, dus er loopt ergens iets aan. Bij een normale auto en bij normaal gebruik horen de remmen niet zo heet te. Ja van de auto wassen gaan je remmen inderdaad naar de kloten. Wees wel voorzichtig, want normaal zet je je auto op de handrem als. Een paar dagen later merk ik dat de auto niet meer uitrolt en vanzelf remt.

Maar nu heb ik 40% remverschil achter en loopt linksachter aan. Ik heb de auto zonet ook even vooruit geduwd (in neutraal) en dit luktte aardig, ik vermoed dus niet dat de remblokjes vastzitten op de remschijf. Even de auto op een brug zetten en kijken waar de auto wat speling heeft. Ik heb aan de voorzijde de remschijven en blokken vervangen. De auto komt niet door de APK omdat het rechtervoorwiel aanloopt. Zoals de titel al zegt, mijn rem loopt aan bij mijn kar. Wanneer een automonteur de remmen niet kan maken vraag ik me af of hij wel de. Vervolgens is het dan meestal mogelijk via een automaterialenzaak om.

Het is een veelgehoorde klacht van klanten: piepende remmen. Bestuurders van auto nemen verschillende geluiden waar en geven daar een. Het loopt uiteen van hevige trillingen, knarsen, piepen tot ultrasone trillingen. Ik rij (tot mijn grote spijt) een Renault Megane Coupé uit 98. Vanavond viel me op dat rechtsachter de auto een soort van "aanlopend" geluid. Vooraleer je met je fiets de weg opgaat, is het belangrijk om je remmen te controleren.

Je fietsremmen afstellen is heel gemakkelijk en neemt.