Rem piept tijdens rijden

Ook kan bij wat verdere slijtage van het remblok het afgeschuinde deel. Nu, sinds een week of 2, hoor ik mijn rem aanlopen, zo lijkt het. Het gekke is dat als ik rem, het piepen. Piep bij linker voorwiel, verdwijnt tijdelijk na remmen. Piepend geluid voorwiel, lagers of rem?

Ik merkte toen ik vanochtend naar mijn werk reed dat mijn remmen piepen. Het is alleen als ik wat harder rem, als ik heel zacht rem hoor ik niets. Die remmen moest je ook helemaal heet rijden anders deden ze het niet. Oorzaken van piepend geluid tijdens het rijden.

De laatste paar weken komt er soms tijdens het rijden een zeer hoge piep bij het linker. Als ik de rem weer los laat, komt het gepiep langzaam aan weer terug. Heel dun randje was al genoeg om irritant te gaan piepen. Maar sinds de remmen vervangen zijn piept de rem linksvoor onder het rijden, wat deze voorheen nooit gedaan heeft.

Hey, Laat de titel je niet misleiden, de remmen piepen niet tijdens het. Gewoon doorrijden of toch na laten kijken door de garage? Als ik tijdens het rijden licht aan het stuur trek om beetje te draaien begint er iets. Trap ik tijdens het piepen op de rem dan is het opeens weg. Na een week begon bij matig remmen een rem te piepen. Bij licht remmen is er geen gepiep en bij forse remkracht piept hij niet tot de auto.

Hoe ontstaat remgeluid en wat kun je er tegen doen? Het loopt uiteen van hevige trillingen, knarsen, piepen tot ultrasone trillingen. Nee, serieus, bedoel je dat ze enkel piepen tijdens het remmen, of hoor je ook een zacht gepiep. Piept je scooter tijdens het remmen of piept het voorwiel van je scooter?

Rem een paar keer flink hard met de voorrem, door je remhevel flink in te knijpen en.