Remmen piepen bij koud weer

Kan het zijn dat je remmen piepen omdat het buiten koud weer is? Waarom piepen mijn remmen (auto) opeens?

Remmen piepen bij koud weer

Ik heb hier nooit last van gehad, kan dit komen door de kou? Waarschijnlijk komt het door het weer! Piepende remmen, zoals het meestal door de klant wordt omgeschreven, is een complex probleem. Er is geen allesomvattende oplossing. Staat de auto in vochtig weer enkele weken stil kan er een behoorlijke.

Wat betekent het als remmen piepen, alles over piepende remmen lees je hier. Piepen bij het remmen betekend over het algemeen wel dat je remblokken vervangen. Lees hier hoe je de remmen weer piepvrij maakt. Goed inremmen voorkomt piepende remmen. Rijd niet te lang door als de remmen aan het piepen zijn. Via het meegeleverde kwastje is aanbrengen een koud kunstje.

Dat doen ze al vanaf het moment van montage en bij koud weer iets. Heren, Al een tijdje heb ik bij koud weer en koude remmen last van piepend geluid tijdens het remmen. Remmen zijn schoongemaakt,remblokken zijn vervangen,remmen zijn. Ik heb al bijna een jaar last van piepende remmen.

Ik merkte toen ik vanochtend naar mijn werk reed dat mijn remmen piepen. Volgens mij bij zeer koud weer maar daar ben ik nog niet helemaal. De rem piept regelmatig wannneer de auto koud is, maar gaat vrij snel weer weg. De auto heeft eenmaal geweigert te starten, er gebeurde bij het omdraaien. Heeft dat met het weer te maken of moet ik er toch eens naar gaan kijken? Dit zorgt voor meer grip op het koude wegdek.

Bij mij remt mijn voorrem ook weer normaal bij een hogere temperatuur, tenminste. Verandert je voertuig van richting bij het remmen? Na een week begon bij matig remmen een rem te piepen. Bij licht remmen is er geen gepiep en bij forse remkracht piept hij niet tot de auto. Ik zou naar de garage gaan, want regen en dan piepen betekend.

De bestuurder stopte en schakelde de motor uit. Zie je, dat is nou juist het idiote. Hallo, hard remmen heb ik al paar keer uitgeprobeerd, geen verschil.