Rijden met versleten koppeling

Bij doorschakelen moet ik heel voorzichtig zijn met het gaspendaal anders slipt hij, bergje op vindt hij niet leuk. Om te kunnen schakelen, wegrijden en stoppen moet die verbinding tijdelijk. Meestal kondigt een versleten koppeling zich aan door dat deze begint te slippen.

Rijden met versleten koppeling

Wat gebeurt er nu als uw koppeling versleten is? Hou tijdens het rijden uw voet niet op de koppelingspedaal.

Volgends hen zou ik met men voet op de koppeling rijden. Als ook je banden en remmen al vergaand versleten zijn, dan kan het aan de. Ik wil niet zeggen dat de koppeling niet versleten is maar de storing. Er is nog mee te rijden, maar het stoort mij uiteraard wel. Gaat het hier duidelijk om een versleten koppeling? Welnu ratelt mijn druklager ook als de koppeling ontkoppeld is. Als de koppelingsplaat versleten is zal je een slippend geluid horen.

Wat mij is verteld dat je dan meteen de hele koppeling kan vervangen. Doorrijden met een versleten lager lijkt me geen optie temeer omdat. Wanneer je te lang rijd met een versleten koppeling; bestaat het. Blijven rijden tot de auto gewoon stil stond met draaiende motor in 1e.

Er is nu nog mee te rijden, en het advies van de garage is:. En als de koppelingsplaat verder is versleten dan halverwege, wordt. Nou is mijn vraag: waarom zou je niet kunnen doorrijden met een rot. Pedaal half indrukken ofzo of veel met slippende koppeling rijden?

Tijdens het rijden en koppelen hoorde ik niets raars en wanneer ik de.