Rijden zonder koelvloeistof

Heb zelf een keer gehad dat ik de motor overhit had toen ik de dop van mijn koelvloeistof ben. Toon onderwerp – Koelvloeistof lekkage en rijden zonder – MINI R50. Kan je ver zonder koelvloeistof rijden? Beek toe, dat is 110 km afstand rijden. Hoelang mag motor zonder koelvloeistof staan? Rondrijden zonder koelvloeistof : Diesel specifiek – W201Club. Ik heb enige maanden geleden max 10 minuten zonder koelvloeistof gereden.

Rijden zonder koelvloeistof

En ik zou zonder koelvloeistof geen meter rijden.

Helemaal zonder koelvloeistof rijden is niet goed voor je motor. Behalve dat hij oververhit raakt kunnen er pakkingen en uiteindelijk je hele motor kapot gaan. Na gewacht te hebben en heel veel gepaniekerd heb ik er koelvloeistof bijgedaan (het was op ja). Nu komt het probleem, de auto start niet meer.

We rijden steeds meer in onze auto en er zijn steeds meer files. Vervolgens konden we zonder problemen door. Je kan natuurlijk maandag voor de zekerheid de garage bellen. In elk geval niet gaan rijden zonder koelvloeistof, ander beschadig je de motor.

Is niet ideaal, maar beter dan rondrijden met te weinig koelvloeistof. Of de motor en daarmee ook de koelvloeistof op de juiste temperatuur zijn, dat kun. Maar wanneer de temperatuurmeter zonder duidelijke reden een hogere waarde. Brandt het waarschuwingslampje van de koelvloeistof, of slaat de (digtale). Stug doorrijden met een kokende motor kan ernstige motorschade veroorzaken. Hij lekt koelvloeistof denk ik… die ook zo goed als leeg was. Dat zonder olie rijden slecht is weet ik ook, maar ik wou weten of ik hem niet. Ik ben de dop van mijn koelvloeistoftank kwijt geraakt.

Kan dat veel kwaad om zonder die dop verder te rijden?