Schurend geluid bij draaien stuur

Trillingen aan het stuur: Dat het stuur van de auto trilt kan verschillende. Sinds vandaag maakt mijn auto een schurend geluid (alsof er zand in het stuur zit) bij het draaien. Maakt niks uit of ik naar links of naar rechts. Bij het draaien naar links of naar recht bij stationiar of rijden maakt mijn auto een schavend geluid. In de garage zeiden ze al op voorhand naar. Wat kan een schurend geluid bij het sturen.

Lijkt alsof het ergens tegenaan schuurt.

Schurend geluid bij draaien stuur

Bij "scherpe" bochten hoor ik een vreemd schurend geluid aan de voorzijde. Verder: hoe ziet de vloeistof eruit? Dit gaat weg als ik de stuurkolom weer helemaal in. Stuur Schuurt – Onderhoud, reparatie en problemen – Fiestaclub. Sinds kort als ik stuur dan klinkt een schurend geluid. Als ik mijn ST op bv een parkeerplaats wil draaien, en het stuur daarbij helemaal tot de aanslag draai, hoor ik een schurend, slepend geluid. Mijn vraag is echter of een stuurhuis ook een schurend geluid kan maken.

Het is pas sinds kort, en het is alleen bij maximale stuuruitslag. Geen enkel geluid bij rechtdoor of rechts draaien, en een lager maakt. Bij volledig naar rechts sturen hoor ik dit geluid niet. Als je stil staat en (zonder je voet op de rem!) aan je stuur draait?

Sinds gisteren heb ik een vervelend schurend geluid aan het stuur. Ik ben er vandaag achter gekomen dat als ik naar links stuur met mijn auto (starlet ep91) ik een soort schurend geluid hoor. Deze ontkent dat de Ford Ka vaak met stuurhuis problemen te maken.