Schurend geluid bij loslaten koppeling

Nu maakt deze een ratelend geluid wanneer ik de koppeling loslaat, het klinkt vrij onschuldig maar toch. Als ik mijn auto stationair laat draaien en mijn koppeling in hou, dan hoor ik netjes de. Ik herken het ook, een licht schurend geluid bij mij.

Schurend geluid bij loslaten koppeling

Druklager (Raar geluid (giert) bij ontkoppelen koppeling.

Bij mij maakte het druklager geluid als ik de koppeling aanraakte , alsof. Beste mensen, het geluid van Q-music is geraden maar geen zorgen. In de neutraal met koppeling los : schurend geluid met lichte zoem.

Schurend geluid bij loslaten koppeling

Vreemd schurend geluid – Techniek: Algemeen – Forum van de Honda.

Als ik het gas loslaat of de koppeling in knijp houd het geluid namelijk op. Ik heb sinds enkele dagen een erg vervelend geluid in mijn 1. Het is echt het duidelijkst bij gas los en weg bij koppeling in. Bij het loslaten van het gas krijgen de wiellagers en de. Met name duidelijk hoorbaar als ik de koppeling half heb ingetrapt. Als je vervolgens de koppeling (en volgens mij ook bij de rem) intrapt dan verdwijnt het weer.

Je hoort het alleen als je het gas LOSLAAT. In de 1e, 2e en 3e versnelling hoor ik een schurend geluid wat lijkt als metaal op metaal.

Schurend geluid bij loslaten koppeling

Wat mij verder opvalt is dat de koppeling vrij kort is. Ik zal er binnenkort een geluidsopname van maken.

De koppeling slipt namelijk niet en ik dacht dat zoiets het belangrijkste. Ook verdwijnt het geluid als ik de koppeling intrap. Wanneer de wielen nog niet draaien in de 1e versnelling is het geluid ook aanwezig bij koppeling loslaten. Oorzaak: het lager van je drukgroep (koppeling) is versleten. Bij stilstand met draaiende motor wanneer ik de koppeling induw of loslaat is alles normaal , maar van zodra ik hem half induw hoor ik een schurend geluid.

Mijn auto rijdt verder normaal en zonder problemen. Als je de koppeling loslaat gaat de trekker dan meteen rijden of blijft hij.