Schurend geluid bij opkomen koppeling

Je hoort tijdens het koppelen (koppeling omhoog en gas bijgeven) een een bepaald punt een duidelijk waarneembaar geluid. Zodra ik in de vierde versnelling kom en mijn koppeling op laat komen dan begint hij en schurend geluid te maken. Dit geluid maakt hij ook als ik het gaspedaal.

Schurend geluid bij opkomen koppeling

Sinds vandaag heb ik gemerkt dat mijn koppeling een raar geluidje. Bij mij maakte het druklager geluid als ik de koppeling aanraakte , alsof er een.

Tevens hoor ik een licht schurend geluid als je de koppeling rustig laat komen. Beste lezer, sinds enige tijd maakt mijn koppeling een vreemd geluid.

Schurend geluid bij opkomen koppeling

Als ik de koppeling intrap, dan maakt deze (of een ander onderdeel), een. Dat doet die van mij al altijd, lijkt me geen probleem. De koppeling slipt namelijk niet en ik dacht dat zoiets het belangrijkste. Ik heb soms wel eens een wat schuivend geluid uit de koppeling bij te snel opkomen, maar dan kan ik gewoon wegrijden.

Hallo mensen, ik ben sinds kort verrast door een onaangenaam geluid bij het op laten komen van het koppelingspedaal. Als ik gas geef hoor ik een "schurend" geluid in de motor, als ik dan meer gas geef lijkt. Je zou dan een geluid moeten horen wanneer je de koppeling indrukt en niet wanneer je koppeling los laat. Ze stond 400m van huis en kon de berg niet opkomen. Nu maakt deze een ratelend geluid wanneer ik de koppeling loslaat, het.

Schurend geluid bij opkomen koppeling

We hebben of hadden dus een geluid dat starte bij optrekken rond de 30 a. Trap je de koppeling in en de bak in neutraal dan blijft het geluid.

Er zit een raar geluid in de versnellingsbak. Eerst hoor je duidelijk de sportuitlaat maar daarna komt. Ik heb inmiddels de koppeling vervangen (drukgroep, druklager en koppelingsplaat). Het geluid is direkt weg zodra de koppeling helemaal los is.