Sleutel draait door in slot

Neem mij niet kwalijk dat ik niet thuis ben in het jargon van de slotenmaker. Ik heb een Nemefslot met driepuntsluiting. De deur is hierdoor niet meer te openen vanaf de buitenkant. Ineens draait de sleutel niet meer in het slot.

Ik vroeg me af of het door het door de vrieskou op dit moment komt en heb heet. Ik kan de sleutel tig keer omdraaien als ik.

Sleutel draait door in slot

Wel kan een entiteit het voorkomen dat je de sleutel kan draaien. De cylinder van mijn schuurdeurslot draait door zonder de schoot mee te nemen. Deze deur is niet in het slot gevallen, de vrouw vertelt dat de sleutel doordraait. Waarschijnlijk is de cilinder stuk, dat is het buitenste gedeelte. Stop de sleutel in het slot ( vrouw heeft de AB aan haar sleutelbos) en de sleutel draait door.

Alsof ie onder een palletje door schiet oid. Van binnen uit is ie wel gewoon te openen. Als ik er de punt van mijn sleutel insteek, dan kan ik het eindeloos blijven ronddraaien, het ganse slot draait gewoon door. De sleutel pakt soms niet in het deurslot. Dan kan ik hem gewoon ronddraaien zonder dat er wat gebeurt. Andere keren gaat het goed en klikt.

Daarom doe ik de deur op slot via de ouderwetse manier, het sleutelgat in de deur aan de bestuurderszijde. Een sleutel kan alleen een slot opendraaien wanneer de sleutel perfect. Nu kan ik mijn sleutel vrij bewegen. Het kan namelijk zijn dat door vuil of beginnende roest de veertjes in.

Draait de sleutel helemaal niet meer dan is de cilinder geblokkeerd. Je kunt hem misschien nog werkend krijgen door een beetje slotspray in het sleutelgat te. Gaat nog wel op slot, maar als je ook maar iets te ver doordraait, gaat hij weer. Reeds 2x laten afstellen door de aannemer die de voor en. C) losse cilinder van slot breken door naar links en rechts wrikken.

Vandaag wou ik me auto openen maar.