Slot binnendeur draait door

Sinds vandaag draait het deurslot, als je de deur met de sleutel wilt openen, door. De deur is hierdoor niet meer te openen vanaf de buitenkant. Een halve slag terug draaien en nog eens proberen helpt meestal (nog). Dat is alleen te zien door het slot over de hele lengte uit de deur te. Alsof ie onder een palletje door schiet oid. Van binnen uit is ie wel gewoon te openen. Daarom doe ik de deur op slot via de ouderwetse manier, het sleutelgat in de deur aan de bestuurderszijde.

Nu kan ik mijn sleutel vrij bewegen. Deze deur is niet in het slot gevallen, de vrouw vertelt dat de sleutel doordraait. Waarschijnlijk is de cilinder stuk, dat is het buitenste gedeelte. C) losse cilinder van slot breken door naar links en rechts wrikken. Reeds 2x laten afstellen door de aannemer die de voor en -achterdeur. Op die manier draait het slot wel goed door en kan ik de deur volledig. Werkt het slot even slecht met de deur dicht als met de deur open dan kunnen daar de volgende.

Open de deur en trek de markeringen door over het kozijn. Draait de sleutel door, dan is de cilinderstaart losgegaan of afgebroken. Helaas kom je hier gewoonlijk pas achter als je buiten voor de deur staat. Leer zelf een nieuw slot op de deur te plaatsen door het deurslot te vervangen. Je kunt hem nu andersom draaien (3) en weer terug duwen (4). Ik kan de sleutel tig keer omdraaien als ik.

Gaat nog wel op slot, maar als je ook maar iets te ver doordraait, gaat hij weer. Van alle typen sloten is een insteekslot het meest gebruikte deurslot. Is jouw doornmaat 50 millimeter, dan zit de deurkruk iets dichter bij de rand van de. De nachtschoot zorgt ervoor dat je de deur op slot kunt draaien, zodat je een ruimte.

Het is de kern van elke deur: het deurslot. Een goed slot helpt om correct af te. Hoe kan ik de dagschoot van mijn deurslot omdraaien? De sleutel draait stroef, hoe kan ik dit verhelpen?

Kan ik een bestaand oplegslot vervangen door een Nemef insteekslot?