Speling achterwiel fiets terugtraprem

Kort filmpje over hoe je de speling uit een achterwiel van een fiets haalt, dit is een wiel met een. Hallo, Merkte vandaag dat er speling op mijn achterwiel zit, dus als achterwiel op grond staat voel ik bij zijdelingse beweging een paar mm speling. Hoe dit gaat kan een klein beetje per naaf verschillen, maar. Ik ben totaal geen fiets-kenner, maar ik moest de buitenband vervangen van m’n achterwiel. Ik heb gewoon een oma fiets met terugtraprem. Na dit gedaan te hebben zag ik dat ik naast een. Ook zie ik de speling als ik aan het fietsen ben.

Speling achterwiel fiets terugtraprem

Ontbrekend: terugtrapremMountainbike.

Toon onderwerp – Speling nieuw achterwiel Mavic. Wat merk ik nu is dat op het achterwiel speling zit , zo lijkt het. Wanneer ik nu rem met de terugtraprem en ik geef daarna weer gas dan maakt hij eerst een halve slag voordat hij hem weer oppakt. De terugtraprem wordt vaak toegepast bij fietsen zonder versnelling, maar kan ook.

Dit komt doordat de rem zich in het achterwiel bevindt, dat achter het. Je hebt waarschijnlijk een fiets met een ouderwetse terugtraprem. In de stuurkoplager mag geen speling voelbaar zijn. Het maakt niet uit of de dynamo op het voor- of achterwiel is. De trommelrem heeft veel weg van de terugtraprem maar heeft. De fiets heb ik inmiddels een jaar, maar niet veel gebruikt.

Ook zag ik op youtube een filmpje over speling van de achternaaf. Conventioneel en bij "gewone" fietsen het meest gebruikt. Demonteer het achterwiel en haal de uitvalhevel uit de as. Indien het een fiets met een terugtraprem is, dan is het vervangen van het. Zelf eens gefixed door het achterwiel even los te halen en iets verder. Je hebt daar best wat speling om met de spanning van de ketting te spelen.

Hebben de pedalen een nog net voelbare speling? Zet de fiets op de grond op het achterwiel en de voorvork. De rijwielhertellingshobbyist repareert in.