Tank leeg gereden diesel

Het is weer gebeurd, heb gisteren mn tank weer eens leeggereden, maar nu had ik een jerrycan diesel (5 liter) bij me. Na het leegrijden van de tank en daarna weer vullen van. Hello, afgelopen vrijdag heb ik mijn tank van mijn seat cordoba 1.

Tank leeg gereden diesel

Overigens beschouwt de politie een leeggereden tank vaak als verwijtbaar. Als de tank leeg raakt geeft het metertje aan dattie wel heel erg leeg is. Ik heb mijn oude diesel met defecte meter ooit helemaal leeg gereden. Vraagje, hoe zit dat met de common-rail diesels?

Tank leeg gereden diesel

In een manual staat dat je de tank niet leeg mag rijden er kan motoschade ontstaan.

Ik dacht dat ik nog juist genoeg in mijn tank had om het tot thuis te halen. Een vriend van mij heeft gisteren zijn dieseltank leeggereden. Hij kwam stil te staan en we hebben toen een 5l jerrycanmet diesel erin gegooid. Ja het verhaal klopt wel degelijk, het is erg slecht voor een common rail diesel, ( gewone diesels ook) om de tank volledig leeg te rijden omdat. Nu ben ik vorige week naar Schiphol gereden, dat is 150km vanaf hier.

Dat gebeurt toch alleen als je de tank helemaal leeg rijdt? Hoi allemaal, kennis heeft haar tank leeg gereden, klopt het dat je niet hoeft te onluchten? Nu is mijn man bij de auto (was dan ook bijna thuis). Regelmatig mijn tank bijna leeggereden en dan de dag ernaa gewoon.

Het dieselfilter hoefde niet vervangen te worden omdat dat om de 60k. We hebben een klant die per ongeluk zijn tank heeft leeggereden. Bij lage temperaturen (–6 °C tot –40 °C) kan de paraffine in de dieselolie uitvlokken. Alvorens brandstof te tanken bij een leeggereden tank:.

Maar zit er wel gruis in de diesel als ik altijd ver de reserve op rijd ? Het nadeel wat je bij een totaal leeggereden tank hebt is dat de auto moeilijk zal starten.