Terugtraprem remt slecht

Terugtraprem remt niet, maar slaat de trappers door in traprichting; hoe los ik dit op? Ik heb laatst een aanvaring met een auto gehad, daarna. Ik heb een probleem: ik heb een (tweedehands) fiets met terugtraprem die slecht remt.

Terugtraprem remt slecht

Zelfs als ik met mijn volle gewicht terugtrap, komt het. Ik lees op internet ("terugtraprem remt slecht") dat de remmantel vaak het probleem is. Heb je die niet toevallig ingevet o. Hoe herken ik een kwalitatief goede fiets?

Slecht kunnen remmen met alleen een remnaaf is zeker gevaarlijk. Heb eigenlijk helemaal geen idee hoe zoiets werkt en. Hallo, Bij mijn fiets werkt me terugtraprem niet echt lekker, je moet veel kracht zetten en dan remt ie pas. Fiets is 1, 5 jaar oud en het is een. Een terugtraprem is een remsysteem voor de fiets. Mensen die een terugtraprem niet gewend zijn, remmen vaak onbedoeld. In Nederland hoeft je helemaal geen rem te hebben, remmen is alleen voor watjes. Op mijn fiets waarmee ik dagelijks op-en-neer naar mijn werk rij zit een terugtraprem.

Na een tiental jaren zonder onderhoud gingen de. Bij de Sachs torpedonaaf (zie afbeelding 56) met terugtraprem zijn drie situaties te. De remconus draait naar voren en de pallen voor het remmen liggen los. Wanneer ik nu rem met de terugtraprem en ik geef daarna weer gas dan maakt hij eerst een halve slag voordat hij hem weer oppakt. Speling uit een achternaaf halen – Duration: 1:24. Voor de stadsfiets zijn er verschillende typen remmen. Het belangrijkste verschil tussen handremmen en terugtrapremmen is het verschil in.

Let er wel op als je een terugtraprem hebt, dat je dan niet te abrupt remt. De terugtraprem zoals die bv op een omafiets zit heeft een te grote vrije slag bij het remmen.