Teveel olie in auto eruit halen

Hulzie bedankt voor het aanbod, ik heb helaas geen auto dus dat gaat me niet lukken. Olie verversen bij de Impreza en pardoes te veel olie erin gooien natuurlijk. Grappige was in boekje van mn ouders auto staat ook oplossing. Het iedereen ik heb net per ongeluk 1l teveel motor olie in mijn auto gedaan. Ik heb altijd geleerd dat je het oliepeil van een auto altijd moet. Ben ik dan de enige die denkt dat teveel olie schadelijk is? De motor iig niet starten dan heb je kans dat je olie keeringen er uit gaan. Ik heb de motor al gestart en al een rondje met de auto gereden.

Geen techneut, wel zoiets gehad met de auto. Als er echt te veel olie in zit heb je ook kans dat de keerringen eruit. Nu is mijn vraag: is het verstandig om de olie er uit te laten halen en te vervangen? Vraag: Hoe een beetje olie uit een carter te halen zonder de aftapplug. Motor & aandrijving: Teveel olie ook oorzaak.

Elektronica & Diagnose: Motorstoringslampje brandt. Morgenochtend zuig ik de overtollige olie eruit. De auto rijdt nog goed, heb geen blauwe rook gezien door het overtollige aantal olie.

Teveel olie in auto eruit halen

Als dat niet zo is dan kan je je een hoop ellende op de hals halen. Plugje eraf, olie eruit, plugje er weer in, nieuwe olie erin? Hoe lang duurt het als er teveel olie in het blok zit, dat het misgaat? Dus effe de olie peilen bij een koude motor als de auto vlak staat.

Jullie rijden nog gewoon met de auto? Niet meer rijden dus en zo spoedig mogelijk olie eruit halen. Daar komt nog bij dat te veel olie net zo erg is als te weinig olie. Heb ik nu teveel gevuld en moet ik dat eruit halen of kan het geen kwaad. En zorgen dat je auto recht staat als je olie peilt! Desnoods moeten ze je auto maar op komen halen :). Teveel olie kan uiteindelijk je oliekeringen eruit drukken door hogere carterdruk. Gewoon de extra olie eruit halen en doorkarren :thumbup.

Na 10 minuten begon me auto te haperen en te sputteren. Blauwe rook heb ik niet gezien, zal het blok binnekort maar gaan open halen en hopen dat het mee valt. Afgelopen zaterdag heb ik per ongeluk te veel olie in de motor gedaan. Waar rookte de auto, toen je de A12 blauw zette?

Nee, zonder gekheid, je moet het redelijk bont maken wil teveel olie echt kwaad kunnen. V-snaar er af halen en dan gewoon flink schoon.