Toetsenbord doet raar leestekens

Wordt er een ander teken getypt dan er op de toets staat? Snel goed zetten van de toetsenbord instellingen. Zomaar uit het niets doet je toetsenbord raar. Als je een leesteken (zoals een plusje, een komma of een streepje) intypt krijg je een heel ander. Het toetsenbord doet raar, hoe komt dit? Uw toetsenbord gaat meestal niet vanzelf raar doen, hiervoor moet een oorzaak zijn. Zo herkenbaar, ineens geeft je computer andere vreemde tekens. De reden is meestal dat je zonder het te weten de.

Ik heb de laatste tijd een probleem dat mijn computer heel vaak andere dingen typt dan wat ik wil. Het kan gebeuren dat je toetsenbord ineens andere tekens geeft. Niet alleen de leestekens zijn anders maar mijn letters zijn nu ook. Toetsen van laptop zijn erg raar veranderd. Door de Nl keuze komen er verkeerde leestekens. Hoe komt het dat het toetsenbord verkeerde tekens geeft?

Toetsenbord doet raar leestekens

Als het goed is staat onderaan rechts van de taakbalk (naast de klok dus) een toetsenbordsymbool. Dan sta je waarschijnlijk op het Nederlandse toetsenbord. Op alt+shift (links) drukken moet werken. Toegevoegd na 12 minuten: Bij de een is het blijkbaar ctrl. Vervelend als het toetsenbord raar doet, maar gelukkig is dat euvel snel verholpen. Druk tegelijk op de toetsen Ctrl en Shift. Soms doet een toetsenbord ineens niet meer wat je wilt. De tekens van mijn toetsenbord zijn al een paar dagen door de war.

Mijn ICT afdeling was er van overtuigd dat ik niet thuis. Als het alleen leestekens zijn, dan is Ctrl-Shift meestal de oplossing. Dit is alleen maar bij de leestekens, de rest is nog prima in orde. Om thuis te kunnen werken heb ik Citrix reciever om in te loggen bij mijn werk account.

Komt dit doordat ik een fout knopje indruk per ongeluk, of is het iets anders.