Velg vast op naaf

Al bij het eerste wiel ben ik gestrand; ik kreeg de velg met geen mogelijkheid los. Dan zit je velg dus vast op de naaf. Hallo allen, Ik probeer mijn zomerbanden op alu velgen te wiselen voor winterbandem met stalen.

Velg vast op naaf

De bouten waren los, maar de velg zit dus vast op de wielnaaf. Kheb geprobeerd erop te kloppen van langs de binnenkant, maar ik krijg er. Aluminium velgen gaan oxideren, en hierdoor vast zitten.

Bij swift zat toen aluminium velg vast op stalen naaf. Vervolgens naaf en binnenkant velg goed opschuren met. Uit ervaring met vastzittende dingen weet ik wel dat de aanhouder. Rondom de naaf de velg en trommel warm stoken met een gasbrander.

Is het ook niet gelukt met het filmpje van de wielbouten nog iets vast laten zitten en. Hebben er meer mensen last van vastzittende velgen? Dat de LMV vastzitten aan de naven hebben ik eigenlijk geen last van. De centreerring zorgt ervoor dat de ruimte tussen het naafgat van de velg, waar de wielas van de auto doorheen loopt, en de naaf van de auto perfect opgevuld.

Gek, wissel regelmatig van wielen maar deze zitten nooit vast. Met een rubber hamer op de binnenkant van de velg slaan. Hierbij het wiel telkens een stukje draaien. Nu is het zo dat mijn wielen van aluminium zijn en de naven van staal. Dus de moeren zijn verwijderd, maar de wielen zitten muurvast. De auto wel stevig op de krik zetten. Ik wilde gisteren de winterbanden wisselen met de zomerbanden, en ik kreeg vreemdgenoeg rechtsachter de stalen 15"velg niet van de naaf af.

De naaf is het best voor te stellen als het uiteinde van de wiel-as van de auto. Zo voorkom je dat de velg scheef getrokken wordt en vroegtijdig vast loopt op de.