Ventilator auto slaat vaak aan

Zelfs al bij het starten van de auto slaat hij af en toe aan. Moet de ventilator van de motor koeling aanslaan en hoelang mag deze draaien om normaal. Ergens onder de honderd graden slaat ie aan.

Ventilator auto slaat vaak aan

Als je koelvin aanslaat is dan je motor op temperatuur. Ik rijd zo ondertussen al enkele weken rond. De radiateur ventilator slaat bij mijn 307 vaak aan als ik de motor afzet. Zowel bij hele korte als lange ritten. Bij mijn octavia ging ook vaak onnodig de ventilator draaien, terwijl dit niet.

Als ik in de ochtend de auto start, valt me op dat de koelvin al aan het einde. Probleem: koelventilator slaat aan bij schijnbaar koude motor. Hallo allemaal, Even een vraag mijn koelfan van de radiateur (mk5 gti) slaat vaak aan als de auto de 90 graden heeft bereikt. Zoals de titel dus zegt: de koelfan voor de radiateur slaat vrij snel aan.

Ook bij koude motor, net na starten zelfs, vaak als je een minuutje stil staat. Ik vind dat de ventilator van mijn radiator te snel aan gaat. Nou is het natuurlijk normaal dat de ventilator begint te draaien als er extra koeling. Zou het probleem van moeilijk starten met een koude motor, na. Draait die ventilator nog iets anders aan? Die temperatuursensor zit vaak in de radiator, als je dus een electrodraad vanaf je radiator ziet komen. Het zou volgens hem heel vaak voorkomen bij deze motoren. Normaal gesproken hoor ik altijd de ventilator aanslaan, door zijn harde geluid.

Vaak gaat het om vervuilde contacten bij de stekker-verbindingen in de buurt van dat bitron-kastje of onder. Tijdens het rijden bleef dit ook en pas als ik de motor uitzette stopte het na een paar seconden. De temp was goed van de motor en ik kreeg. Test met een voltmeter of 12V testlamp op de ventilatormotor stekker gele draad en moet 12V zijn met contact aan.

Na het starten begon meteen de ventilator te draaien en vrij. Na het afzetten van de motor na de rit, blaast hij nog een seconde of drie na en.