Verschillende motorolie mengen

Bij veel verschillende merken staat er trouwens op de oliebus dat die aan de. Kan ik dit gewoon mengen met de olie die er nu in zit? En om zeker te zijn dat er geen verschillende, niet mengbare oliën in de motor zaten. Ander soort motorolie, maakt dat wat uit? Full syntethische olie zou je wel mogen mengen met Half. Olie bijvullen met verschillende merken mogelijk?

Verschillende oliesoorten mengen schadelijk? Mengen verschillende olie viscositeit – Starlet Forumstarlet-forum. Misschien een domme vraag, maar better safe then sorry. Gisteren heb ik mijn oliepijl eens gecheckt en ik zag dat mijn tomaat toch. Als men zelf twee soorten motorolie mengt weet men niet hoe de oliën op elkaar zullen. Door een mengsel van verschillende oliesoorten of oliemerken.

Synthetisch mengen met minerale of half synthetische olie gaat ook prima. Wat betreft de olie; "olie mengen is eigenschappen mengen" en die heb ik. Wel is het zo dat je twee verschillende dikten bij elkaar gebruikt. In het serviceboekje wordt aanbevolen om 5W30 olie te gebruiken. Beste allemaal, Op het moment zit er in mijn Swift GTi 5w40 olie (Shell helix ultra).

Maar omdat de Swift wat olie verbruikt moet ik deze 1x in de. Vroeg me af of het vestandig is om verschillende motorolie met elkaar te mengen, ik gebruik altijd 15w40. Nu wil ik wat olie bijvullen in mijn e36. Mag ik twee verschillende soorten olie mengen? Ik heb net 100cc te weinig vol synthetische motor olie en heb. Om over het mengen van verschillende 2-takt oliën nog maar te zwijgen :X. Wonen & Werken – Motorolie aanvullen. Kan het kwaad om motorolie met een andere viscositeit door elkaar te mengen?

Ga dus niet klooien met verschillende soorte olie. Semi-synthetische olie bevat zowel minerale als synthetische componenten. Mag je olie van verschillende viscositeiten met elkaar mengen? Problemen met te weinig motorolie in het carter. Motorolie vermijdt het contact tussen verschillende bewegende delen. Ik neem aan dat dit geen kwaad kan maar voor de zekerheid vraag ik het even.

Kan ik verschillende merken olie gewoon met elkaar mengen? Het kan geen kwaad om verschillende merken motor olie te.