Voorrem fiets blijft hangen

Stel je vast dat het ene remblok dichter tegen de velg staat dan het andere? De remklauw is het onderdeel van de fietsrem die de rem tijdens het. Achterrem fiets blijft hangen, hulp gevraagd!

Voorrem fiets blijft hangen

Ik wilde dus een stukje gaan fietsen vandaag, maar nou blijft mijn achterrem ineens hangen. Ik dacht dat ik het zelf kon fixen door de boutjes.

U gaat er terecht van uit dat uw fiets ook remt. In deze video legt Jack jou uit hoe je de remmen van je fiets moet afstellen.

Voorrem fiets blijft hangen

Dan moeten je remblokjes in elk geval goed staan, en niet ongelijke afstand van het wiel Hier lees je hoe je je handrem kan. Als ik hem van mijn frame schroef werkt hij. Open maken en reinigen is denk ik de enige goede manier er zal teveel "remschoen stof" inzitten waardoor de boel blijft hangen. Er blijft altijd een remblok tegen mijn wiel aan staan. Een fiets inruilen omdat een rem blijft hangen? Eerst dacht ik aan de kabel, maar toe ik die los haalde bleek de rem zelf niet meer te werken.

Na het ochtendtochtje met schoonspuiten en smeren van de fiets, stel ik vast dat van mijn voorrem, één remblokje blijft slepen tegen de velg:. De achterrem van de nog praktisch nieuwe herenfiets moet met de hand. Hoe stel je de remmen van je fiets af? Die blijft hangen en moet met de hand worden losgetrokken. Fietsonderhoud: hoe vervang ik mijn V-brake remblokken? Niet echt een fijne situatie aangezien ik nu enkel met de voorrem kan.

Vandaag pak ik mijn fiets uit het tuinhuis en rem een paar keer om te. Controleer ook of de remblokjes niet bij het remmen tegen de band aanlopen. Houd de zijkant van de velgen en remblokjes goed.