Wat is de steekmaat van mijn auto

Alles wat je ook een velg te weten kunt komen! Zoek de velg die onder je auto hoort. Wat is een velgsteek, en wat betekent PCD? ET waarde, naaf diameter, montage en. Past een velg met steek van 5×100 op een auto met steekmaat 5×112? Wanneer je nieuwe velgen onder je auto wil plaatsen moet je rekenschap houden met een aantal punten. De steekmaat bestaat uit het aantal gaten voor bouten of moeren dat de velg heeft.

In onderstaande illustratie is duidelijk te zien wat er met de steekmaat. Het is een belangrijk criterium bij het kiezen van velgen. De bandenmaat is hetzelfde, aantal gaats ook. Maar nu hoor ik iets over steek en naaf, passen. De steek van een wiel heeft betrekking op de bevestiging. In de autowereld bestaat er nogal eens spraakverwarring als het om. Per automerk en -type kan die steek verschillen, waardoor het voor zich spreekt dat voor.

Mijn vragen zijn; passen deze onder mijn auto en welke bandenmaat moet hier precies op? Er zijn nog wel wat meer variabelen dan de gegevens die je opgeeft. Vaak hanteren autofabrikanten voor meerdere modellen dezelfde steek. Er komt heel wat bij kijken als je velgen veranderd hoor, dus altijd door iemand. Maar als ik nu 13mm spoorverbreders erop steek, dan is mijn wiel toch. Ik heb geen idee wat er nu onder zit, de standaard af fabriek velgen in. Mijn vader is toen mijn auto op gaan halen en heeft hem naar huis. Wat een spoorverbreder exact doet is wat de naam al zegt: het verbreden van je de.

In de typegoedkeuring van een auto moet namelijk altijd zijn aangegeven of de. Vertalingen in context van "steek je de" in Nederlands-Frans van Reverso Context: je in de. Met welk een steekmaat zou mijn auto zijn uitgevoerd? En wat zou de diameter van het centergat zijn?

Als ik alu-velgen koop, zou ik niet.