Welk expansievat heb ik nodig

Lees op Mijnkluswijzer welk expansievat je qua inhoud nodig hebt. Met Mijnkluswijzer wordt klussen leuker! Ik ben me laten vertellen dat ligt aan een kapot expansievat. Bij situatie 2 (1 etage), heb ik afgelezen dat het een 18liter + 1 bar expansievat is.

Voor de berekening van expansievaten met variabele werkdruk. Regels die men in acht moet nemen bij de dimensionering en plaatsing van een expansievat met variabele druk in een verwarmingsinstallatie. Tot welke druk moet die cv nu gevuld worden.

Welk expansievat heb ik nodig

Dit is in de praktijk vaak niet nodig, omdat de fabrikant het expansievat al met de juiste druk gevuld heeft. Welke druk erin zit kan je aflezen van het label op het expansievat. Heb je een vraag over dit onderwerp?

Expansievaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Welke maat je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterinhoud van je installatie. Leg de boven en onderdruk niet te dicht bij elkaar,onnodig pompen is niet nodig. Een expansievat is een drukvat dat dient voor het beperken van drukveranderingen in een met vloeistof gevuld systeem.

In een expansievat bevinden zich twee. Voor meer informatie over het hoe en waarom van een expansievat, klik hier.

Welk expansievat heb ik nodig

Het expansievat moet voorzien zijn van de juiste voordruk, Deze is perfect. Heb twee (misschien gerelateerde) probleempjes : 1. En onder welke omstandigheden, want oppompen bij "warm" systeem of "koud" zou toch moeten verschillen, aangezien het.

Herhaal dit indien nodig een paar keer. Ikzelf heb het expansievat verplaatst en het gezet op de inkomende koudwaterleiding, tussen de veiligheidsgroep en de koudwateringang van de. Praktische en overige technische wetenschappen: ik heb onlangs een nieuwe verwarmingsketel laten plaatsen. Let dus op bij het kopen van een vat, welke voorspanning deze moet hebben. Ik heb een probleem met de overdruk van de cv. Hoe weet ik welk expansievat ik nodig heb? Voor zover ik weet is een expansievat voor woonhuizen gewoon standaard te koop bij. Moet ik bij een nieuwe cv-ketel gelijk ook het expansievat laten vervangen?

Als je meerdere verdiepingen hebt en je hangt op het laagste punt het expansievat. Hoeveel kW hebben we echt nodig en hoe zit het met dat expansievat? Momenteel hangt er een ketel van 24 kW. Op het schema vd installatie lijkt het expansievat gewoon aangesloten.