Wiel loopt aan auto

Vandaag hele stukken met mijn auto gereden, niks aan de hand. Als ik aan het wiel draai dan hoor je hem aanlopen tegen iets, maar ik kan. Als ik de auto op de krik zet draait het linker achterwiel ook niet helemaal vrij.

Wiel loopt aan auto

Rare bijgeluiden en schrapend achterwiel rechtsachter.

Aanlopende remmen remplunjer vast in remklauw. De warmte komt van wrijving, dus er loopt ergens iets aan. Bij een normale auto en bij normaal gebruik horen de remmen niet zo heet te worden dat. Toen ik deze middag bij mijn vriendin aankwam met de wagen, rook ik een verbrande geur zowat rubbergeur aan mijn rechterachterwiel, toen.

De auto staat in Tilburg, dus Enschede is helaas niet naast de deur :). Wees wel voorzichtig, want normaal zet je je auto op de handrem als. Maar nu heb ik 40% remverschil achter en loopt linksachter aan, dit is te. Remschijf LA paarsblauw en 140 graden, auto opgekrikt en het wiel.

Ja van de auto wassen gaan je remmen inderdaad naar de kloten. Morgen even je auto opkrikken en proberen je wiel te draaien. Als hij aanloopt of je hoort een schurend geluid, dan loopt er wat aan. Hoelang heb je de auto, heb je hem pas en loop de remklauw aan sinds.

Wiel loopt aan auto

En waar loopt het wiel op aan, op die remklauw of ergens anders? Maar het is zeker niet de bedoeling dat het wiel op dat punt zwaar aanloopt zodat het wiel sterk wordt afgeremd.

Na nieuwe banden wordt geadviseerd na 50 km de wielmoeren aan te draaien. Ik rij (tot mijn grote spijt) een Renault Megane Coupé uit 98. Vanavond viel me op dat rechtsachter de auto een soort van "aanlopend" geluid. Loopt je wiel niet tegen een veerpoot aan als de auto op de grond staat? Dat zie je niet wanneer de auto op de brug staat.

Ze moeten zich kort tegen het wiel bevinden. Maak de remblokken dan los met een inbussleutel en duw op de remklauw.