Wielbouten vastzetten met momentsleutel

De wielbouten moet je zonder weerstand met de hand kunnen vastzetten. Ik weet niet of er luchtsleutels zijn die op moment kunnen vastzetten. AANHAALMOMENTEN VOOR WIELMOEREN EN WIELBOUTEN VAN. Aanhaalkoppellijst voor wielbouten en moeren. Waardes in Nm Gebruikt altijd een momentsleutel op om uw wielbouten of moeren vast te zetten.

Ik heb zelf geen momentsleutel maar hou aan. Nm vastzetten,dat is echt wel vast zat. Ik draai alles altijd even opnieuw vast met een moment sleutel. Soms zie je mensen de wielbouten zo enorm vastzetten, nergens voor nodig. Hij zou hoofdzakelijk gebruikt worden voor wielbouten.

Wielbouten vastzetten met een momentsleutel is zeker niet slecht, maar ik heb het. Met welke kracht je wielbouten aandraaien ? Met hoeveel NM dient dit te gebeuren? Bij mijn Audi deed ik dit met 120 Nm, maar dat waren wielbouten. Je moet JUIST je wielmoeren met de momentsleutel vastzetten. Wees er wel zeker van dat jouw momentsleutel het goed doet. Audi velgen altijd conische wielbouten.

Daar zit de meeste winst van een momentsleutel voor ons amateurs. Ook moeten we gereedschap hebben om de wielbouten los te krijgen. Een momentsleutel voor het vastzetten moet je echt doen, veel. Dit gebeurt met een momentsleutel die te vinden is in hoofdstuk 45. Ik gebruik ALTIJD een momentsleutel voor de wielen, als ik die niet bij de hand heb draai ik.

Van het weekend ga ik mijn winterbanden er onder gooien (Opel Zafira B).