Zelf vliegwiel balanceren

Praktische en overige technische wetenschappen: Ik ben een vliegwiel aan het balanceren. Balanceren doe je in principe alleen als het vliegwiel afgedraaid is. En balanceren pff nou kan je vertelen doen helemaal niks zelf. Vliegwiel tbv de Foekema setup van Willem. Maar balanceren is altijd noodzakelijk, tenzij men het doet afdraaien en balanceren. Hallo, Ik wil een vliegwiel laten balanceren. Graag een pb van mensen die dit ook hebben laten doen of een verwijzing naar de topic die.

Wat betreft balanceren als aparte onderdelen denk ik niet dat dit echt. Bij Mannessen Engines kunnen wij uw vliegwiel lichter maken door deze af te draaien. Door het verminderde gewicht kan de motor makkelijker toeren maken. Er is niks zo grappigs als een vliegwiel dat de krappe ruimte beu is en het daglicht wil zien. Het balanceren van roterende objecten wordt altijd dynamisch. Nu leek het me handig om gelijk maar een lichter vliegwiel te plaatsen. Uiteraard ga ik zelf niet zo maar bij de eerste de beste ijzerboer langs. Ik heb het wel niet zelf afgedraaid of laten afdraaien.

Zou het blok dan gebalanceerd moeten worden?

Zelf vliegwiel balanceren

Je bedoelt waarschijnlijk de krukas! Nee, hooguit het nieuwe vliegwiel zelf. Als ik de combinatie vliegwiel + krukas door een bedrijf laat balanceren (liefst met het huidige vliegwiel), kan ik dan de hele motor inleveren, of moet ik zelf de.

Misschien dat iemand je kan helpen om je vliegwiel zelf aftedraaien. En daarna pakken ze je drukgroep en balanceren ze dat ook op nul samen met je vliegwiel. Orginele drijfstangen verlichten en balanceren. Mijn vraag: Moet ik het vliegwiel na afdraaien laten balanceren. De vraag is, moet ik dat vliegwiel ook uit laten balanceren nadat ik hem.

En wat Robbin zegt, je zou het zelf kunnen doen dmv gaten boren. Welk bedrijf met ervaring in het extern balanceren zou dat kunnen doen? De krukas is opzichzelf gebalanceerd, dus zolang je ook een set. Anders toch vliegwiel met drukgroep laten balanceren?

Ik zit dus ook te denken aan een afgedraaid vliegwiel. Ik zoek een bedrijf wat aandrijfassen kan balanceren in de buurt. Er zit nogal een verschil tussen het balanceren van een vliegwiel en een cardanas.